Zázvorová marmeláda

Bylinkařit můžeme i v zimě, kdy naše tělo potřebuje bylinky svou povahou zahřívající. Marmeláda se užívá preventivně  po lžičce 2x denně.

Postup výroby:

1 kg zázvoru oloupat a nakrájet na malé kousky nebo nastrouhat, 2 jablka nastrouhat na hrubo, přidat 0,5 kg cukru, šťávu z 1 citronu, trošku vody a 10 minut povařit.

Přidat 1 lžíci sušeného pektinu rozmíchaného v trošce vody a vaříme 30 minut.

Horké plníme do sklenic a položíme dnem vzhůru.

 

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist