Žaludeční likér

od | Domácí bylinné likéry a vína

Problémy se zažíváním můžete zažehnat s láskou vyrobeným domácím bylinkovým likérem. Veškeré ingredience, které budete potřebovat jsou snadno dostupné. Jediné co je třeba investovat, je chuť, čas a trpělivost.

Příprava:

  • Do 2 lt skleněné lahve nalijte 1,5 lt 40% vodky a přidejte rozdrcené sušené bylinky:
  • 0,6 g zeměžluče
  • 1,2 g rozmarýnu
  • 1,5 g kardamonu
  • 1,5 g hřebíčku
  • 2 g pelyňku
  • 2 g skořice
  • 2 g majoránky
  • 2 g muškátového oříšku
  • 3,2 g puškvorce
  • 3,5 g sušené citronové kůry
  • 3,5 g sušené pomerančové kůry

Nechejte luhovat při pokojové teplotě za občasného promíchání 3 týdny. Poté přeceďte a přidejte 0,5 kg medu a 300 g třtinového cukru rozpuštěného v co nejmenším množství vody. Nalijte do lahví a nechejte ještě 3 měsíce dozrát.

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest