Kontakt

Lenka Martanová
mobil: +420 728 339 689 
email:bylinky@bylinkyproradost.cz

Pokud telefon nezvedám, pište prosím sms.


Osobní konzultace na adrese:
K Tužince 2357, Benešov

   VÍNO Z KŘÍDLATKY JAPONSKÉ

 Zkusili jste využít léčivé síly křídlatky? V posledních letech se tato invazivní rostlina rozšířila podél všech potoků či řek a navzdory tomu, že se jedná o jedLÝ a léčivý keřík, jsou proti ní nasazovány chemické látky na likvidaci. Nežli se vydáte na sběr, ujistěte se, že v oblasti nebylo nařízeno hubení rostliny roundupem.

Křídlatka se množí i šíří se velice rychle. Při sběru dbejte na to, že odřezky či úlomky okamžitě zakoření!!!

Sběr se provádí na jaře odřezáváním výhonů u země (ideální jsou 15- 20 cm). Když je ochutnáte, připomenou vám svou chutí rebarboru. Léčivá látka, kterou výhonky obsahují se jmenuje resveratrol, který patří mezi silné přírodní antioxidanty.

Jak vyrobit víno:

Do 5 lt hrnce dejte cca 2 kg čerstvých výhonů křídlatky zbavených listů a nařezaných na malé kousky (cca 1-2 cm), 1,5 kg cukru, 1 lžičku živné soli pro kvasinky, šťávu z jednoho pomeranče a hrnec doplňte vodou.

Vše přiveďte k varu, uzavřete a nechejte do druhého dne. Přelijte vše do demižonu, přidejte vinné kvasinky a nechejte kvasit dle standartního postupu…..

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Naše kniha

kniha

Putování do říše rostlin I.

Novoroční triturace posvátného JMELÍ

10.1.2021 13.00 - 18.00 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Koření v léčitelské praxi

23.1.2021 13.00 - 18.00 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Poznávání rostlin vlastní zkušeností Triturace KŘIŠŤÁLU

24.1.2021 13.00 - 18.00 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Bylinková škola II. DIAGNOSTIKA

6-7.2.2021 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Bylinková škola I.

Zahájení 27-28.2.2021

Bližší info zde ....


TOPlist