Víno z arónie

Zdraví prospěšné plody arónie obsahují vysoké % vitamínu C, E, K, B1, B2, B5, B6, bioflavonoidy, rutin, železo, jód, fluor, mangan, aj.

Perfektní, jednoduché, chutné a zdravé zpracování.
Zralé plody aronie rozemlít nebo rozmixovat, vylisovat přes plátěný hadřík a nechat odkalit.
Odměřit a na 1lt šťávy přidat 450g cukru, zákvas z kvasinkové kultury a 0,16g živné soli.
Kvašení probíhá při 20°C. Po kvasícím procesu lze do hotového vína přidat cukr.

Aroniové víno popíjíme na zdraví – 2x denně 2dcl.

  • Na krevní oběh, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu
  • Při arteroskleróze
  • Při diabetu /obsahují přírodní cukr-sorbit/
  • Podporuje imunitní systém a posiluje organismus
  • Zdroj antioxidantů
  • Záněty očí
  • Na jaterní selhání
  • Na rakovinu tlustého střeva

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist