Vyzrálé plody šípkových keřů jsou vynikajícím prostředkem pro zimní dny, ke kterým patří bohužel i záněty močových cest a ledvin. Plody šípků obsahují vysoký podíl vitamínu C (zejména čerstvé), dále vitamíny skupiny A, B. Kyselina askorbová působí jako antioxidant, zlepšuje vstřebávání železa a pracuje i na úrovni metabolismu bílkovinných aminokyselin. Díky pravidelnému přísunu látek obsažených v rostlinné podobě posílíme v zimním období  chutným způsobem naši imunitu.
Včelí med se šípky je lahůdka plná prospěšných látek. Děti ocení lehce nakyslou sladkou chuť a jejich maminky to, že nebudou v podzimním čase věčně nachlazené.

Jak na to?
  • Na 250g medu budeme potřebovat 250g šípků.
  • Připravíme si polotekutý včelí med.
  • Nasbíráme šípky, každý šípek rozřízneme a důkladně očistíme od semínek a chloupků.
  • Rozpůlené a vyčištěné šípky opereme a necháme na sítku okapat, poté je pokrájíme (keramickým nožem) na drobné části.
  • Med smícháme se šípky a uskladníme ve sklenici s uzávěrem v chladničce.
  • Každý den ráno si pochutnáme na jedné lžičce (výborná je do vločkové kaše).
Aktuální akce

Bylinková škola

jaro 2020

Bližší info zde ....


Zimní konstelace Benešov

11.1.2020


Cesta k sebepoznání

19.1.2020

Bližší info zde ....


Putování do říše rostlin

25.1.2020 Benešov

Bližší info zde ....


Putování do říše rostlin

8-10.5.2020 Šumava

Bližší info zde ....


Jarní bylinkaření

15-17.5.2020 Šumava

Bližší info zde ....


Slunovratové bylinkaření

19-21.6.2020 Šumava

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


TOPlist