Vánoční punče

od | Domácí bylinné likéry a vína

Krásný čas nadcházejícího zimního Slunovratu si lze zpříjemnit rituálem „Punčovým“. Jeho kvality a sílu ocení zejména ti, kteří se budou toulat přírodou a chladivé počasí jim pronikne až ke kostem…

Pro inspiraci přidávám několik receptíků na vyzkoušení :

ZÁZVOROVÝ ZAHŘÍVACÍ VÁNOČNÍ PUNČ

  • Předem si připravte kvalitní černý čaj z 1 lt vody a 1 lžíce sypaného čaje.
  • Do čaje přidejte 2 polévkové lžíce najemno strouhaného zázvoru,
  • Kousek skořice
  • 5 hřebíčků,
  • 1 badyán,
  • kousek vanilky /nebo vanilkový cukr/
  • 200 ml rumu,
  • 200 ml červeného vína,
  • 2 lžíce medu,
  • šťávu z půlky pomeranče,
  • 3 kolečka omytého citronu

Vše povařte na mírném ohni 5 minut

SCHERRY VÁNOČNÍ PUNČ

  • V 500 ml vody povařte 7 cm zázvoru pokrájeného na tenké plátky,
  • Přidejte kousek skořice,
  • 3 plátky pomeranče,
  • 3 plátky citronu,
  • 3 hřebíčky,
  • 3 lžíce třtinového cukru.
  • V 200 ml vody si připravte silný černý čaj /1 rovná lžíce/
  • Povařené koření přecedíme a smícháme s čajem a nakonec přidáme 100 ml Scherry (v nouzi postačí i starý dobrý R.u.M)

PUNČ S OVOCEM

  • Připravte si 500 ml silného černého čaje.
  • Přidejte 4 plátky citronu,
  • šťávu z půlky pomeranče,
  • 5 hřebíčků,
  • kousek vanilky,
  • jeden badyán,
  • 2 lžíce třtinového cukru a vše povařte na mírném ohni 2 minuty
  • Přidejte 1 litr červeného vína.
  • Do sklenek vložte čerstvé ovoce – jablka, hrušky, ananas, zalijte 150 ml rumu a dolijte připravenou směsí.

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest