TRNKOVÝ LIKÉR
Jestli si netroufáte na trnkové víno, likér uspokojí vaše chuťové buňky na 100%
Typická „trpkost“ trnek se promění na úžasný chuťový zážitek……
Návod na přípravu:
drobná rada na začátek – začněte rovnou s dvojitou dávkou!!
RECEPTÍK:
- 1,5 lt trnek plodů omýt a rozmačkat /nakládáme i s peckami/,
- 7 hřebíčků,
- 2 celé skořice,
- 1/2lžičky strouhaného muškátového oříšku,
- Zalít 2lt vodky a nechat 6 týdnů louhovat.
Pak scedit, přidat sirup z 600 g třtinového cukru a 400 ml vody, za stálého míchání nechat pomalu za studena rozpustit a slít do lahví.
Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.