Jestli si netroufáte na trnkové víno a kvašení zatím není vaše silná stránka, vyzkoušejte likér který také uspokojí vaše chuťové buňky na 100% . Alchymický proces promění typickou „trpkost“ trnek se na úžasný chuťový zážitek……

Návod na přípravu: (drobná rada na začátek – začněte rovnou s dvojitou dávkou!!)

  • 1,5 lt trnek plodů omyjte a rozmačkejte /nakládáme i s peckami/,
  • 7 hřebíčků,
  • 2 celé skořice,
  • 1/2lžičky strouhaného muškátového oříšku,
  • zalijte 2lt vodky a nechejte 6 týdnů louhovat.

Po 6 týdnech sceďte, přidejte sirup z 600 g třtinového cukru a 400 ml vody a za stálého míchání nechejte pomalu za studena rozpustit. Pak slijte do lahví a nechte ještě 2 měsíce v chladu dozrát.

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest