Trnkový džem s kořením

Trpká, pikantní, neodolatelná…..jiná slova na trnkovou marmeládu neznám….vyzkoušejte!

1kg zralých trnek (pokud je nesbíráte po prvních mrazících, nechte je 1 v mrazáku, aby se jejich trpkost snížila).

Druhý den mražené trnky nasypte do hrnce, přidejte 1/2kg oloupaných, na menší kostičky nakrájených jablek, šťávu z půlky citronu, 2 celé skořice, 2ks kardamonu, 5ks hřebíčku, 1 litr vody a povařte cca 1 hodinu. Poté odstavte a nechte do druhého dne.  Druhý den mírně zahřejte, obsah rozmačkejte a prolisujte přes plátěný hadřík. Získanou šťávu odměřte a smíchejte s želírovacím cukrem. Povařte 5-7 minut a teplé nalévejte do skleniček, které otočte dnem vzhůru.

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....

 

Návrat k bylinkaření - Ženské bylinky

2.2.2019

Bližší info zde ....

 

Návrat k bylinkaření - aneb "Jak na to"

23.2.2019

Bližší info zde ....


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

15 - 17.3.2019

Bližší info zde ....


Jarní bylinkaření na Šumavě

12. - 14.4.2019

Bližší info zde ....


Základy bylinkaření

26. - 28.4.2019

Bližší info zde ....


Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019

Bližší info zde ....


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley