Trnkový džem s kořením

Trpká, pikantní, neodolatelná…..jiná slova na trnkovou marmeládu neznám….vyzkoušejte!

1kg zralých trnek (pokud je nesbíráte po prvních mrazících, nechte je 1 v mrazáku, aby se jejich trpkost snížila).

Druhý den mražené trnky nasypte do hrnce, přidejte 1/2kg oloupaných, na menší kostičky nakrájených jablek, šťávu z půlky citronu, 2 celé skořice, 2ks kardamonu, 5ks hřebíčku, 1 litr vody a povařte cca 1 hodinu. Poté odstavte a nechte do druhého dne.  Druhý den mírně zahřejte, obsah rozmačkejte a prolisujte přes plátěný hadřík. Získanou šťávu odměřte a smíchejte s želírovacím cukrem. Povařte 5-7 minut a teplé nalévejte do skleniček, které otočte dnem vzhůru.

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist