Třezalkové víno

Třezalka tečkovaná, oblíbená a chutná bylinka se silným účinkem na celý organismus.

Lidové léčitelství jí přiřklo zajímavé a energeticky silné názvy – čarovník, krevníček, svatojánská bylina, kvítí Panny Marie, bylinka sv. Jana.

Jak třezalkové víno připravíme?

Do 1 lt bílého polosuchého vína přidáme 50g čerstvých třezalkových květů.

Necháme 14 dní macerovat, poté přefiltrovat a uskladnit na chladném a tmavém místě.

Užívá se "jeden panák" před jídlem.

Třezalka odstraňuje pocity úzkosti, psychické napětí, poruchy koncentrace, apatii,

ovlivňuje pozitivně funkce jater, žlučníku a slinivky břišní, působí protizánětlivě, antibioticky, diureticky, zlepšuje kvalitu cév, používá se při léčbě hemoroidů, pozitivně ovlivňuje látkovou výměnu, působí podpůrně na roztroušenou sklerózu.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....



Bylinky, naciťování se do jejich energií a komunikace s duchy rostlin."

10. - 11.11.2018

info na emailu:

kurzy@bylinkyproradost.cz


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

13 - 14.3.2019


Jarní bylinkaření na Šumavě

13 - 14.4.2019


Základy bylinkaření

27 - 28.4.2019

Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley