Třezalkové víno

od | Domácí bylinné likéry a vína

Třezalka tečkovaná, oblíbená a chutná bylinka se silným účinkem na celý organismus. Lidové léčitelství jí přiřklo zajímavé a energeticky silné názvy – čarovník, krevníček, svatojánská bylina, kvítí Panny Marie, bylinka sv. Jana.
Jak třezalkové víno připravíme?

Do 1 lt bílého polosuchého vína přidáme 50g čerstvých třezalkových květů. Necháme 14 dní macerovat, poté přefiltrujeme a uskladníme na chladném a tmavém místě.

Užívá se „jeden panák“ před jídlem.

Třezalka působí na:

  • pocity úzkosti
  • psychické napětí
  • poruchy koncentrace
  • apatii
  • ovlivňuje pozitivně funkce jater, žlučníku a slinivky břišní
  • působí protizánětlivě, antibioticky
  • působí diureticky
  • zlepšuje kvalitu cév
  • používá se při léčbě hemoroidů
  • pozitivně ovlivňuje látkovou výměnu
  • působí podpůrně na roztroušenou sklerózu.

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest