Šípky v medu

Čerstvé šípky v medu jsou nejen skvělou pochoutkou, ale i výborným zdrojem vitamínů v zimním období. Výroba je jednoduchá, ale obrňte se trpělivostí při čištění semínek a chloupků.

Budete – li mít nasušený dostatek šípkových plodů na zimní čaje, plný sklep sirupů, marmelád či likérů, zkuste ještě šípky v medu.

Ocení je hlavně děti a vy oceníte, že celou zimu budou bez kašlů a viróz. Krom léčivých účinků medu přibude i zdroj vitamínu C, A, K, B1, B2 a B3, rutinu a vápníku.

Jak na to?

Návod je jednoduchý a zvládne ho každý začátečník.

Šípky rozřízněte a vyčistěte, omyjte a podrťte na hrubší kousky v mixéru.

Připravte si stejné množství šípků a medu, smíchejte a nalijte do lahve.

Uzavřete a uschovejte v chladu. Meducínka se užívá 2x denně po malé lžičce v období chladu.

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....



Bylinky, naciťování se do jejich energií a komunikace s duchy rostlin."

10. - 11.11.2018

info na emailu:

kurzy@bylinkyproradost.cz


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

13 - 14.3.2019


Jarní bylinkaření na Šumavě

13 - 14.4.2019


Základy bylinkaření

27 - 28.4.2019

Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley