Šípky v medu

Čerstvé šípky v medu jsou nejen skvělou pochoutkou, ale i výborným zdrojem vitamínů v zimním období. Výroba je jednoduchá, ale obrňte se trpělivostí při čištění semínek a chloupků.

Budete – li mít nasušený dostatek šípkových plodů na zimní čaje, plný sklep sirupů, marmelád či likérů, zkuste ještě šípky v medu.

Ocení je hlavně děti a vy oceníte, že celou zimu budou bez kašlů a viróz. Krom léčivých účinků medu přibude i zdroj vitamínu C, A, K, B1, B2 a B3, rutinu a vápníku.

Jak na to?

Návod je jednoduchý a zvládne ho každý začátečník.

Šípky rozřízněte a vyčistěte, omyjte a podrťte na hrubší kousky v mixéru.

Připravte si stejné množství šípků a medu, smíchejte a nalijte do lahve.

Uzavřete a uschovejte v chladu. Meducínka se užívá 2x denně po malé lžičce v období chladu.

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist