Šípkový likér

Pokud si netroufáte na klasické šípkové víno a máte obavu, že vyrobíte ocet, zkuste likér, který se vám povede na 100%.

Nasbírejte si šípky přešlé prvním mrazíkem, budou přijemně nasládlé. Občas se vám některý rozmázne v ruce, ale pro výrobu likéru to nevadí, naopak. Šípky před naložením pomačkám nebo rozmixuji, aby rozvinuly svoji charakteristickou chuť.

Šípky před naložením nepotřebují žádnou speciální úpravu.

Postup výroby:

1kg omytých šípků (dělejte rovnou z dvojité dávky – takže 2kg)

Připravíme si 2 lžíce hrozinek, omytou kůru z 1 pomeranče a z 1 citronu, 2 celé skořice, 5ks hřebíčku, 5kuliček nového koření – vše spaříme cca 0,2lt vroucí vody.

Vše zalijeme 2,5lt alkoholu /postačí vodka/ a necháme tři týdny odležet.

Po 3 týdnech slijeme a přidáme 0,5kg medu.

Nalijeme do lahví a uchováváme v chladu.

Žádná dáma neodmítne!!! A nebude chtít zůstat u jednoho panáčka.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist