Sedmikráskový sirup

autor: | Domácí bylinné sirupy

Z jara, jen tak, pro radost si natrháme s vnučkou malý, proutěný košíček sedmikráskových květů. Některé usušíme a pak je přidáváme do dětských bylinkových čajů, z malé várky uděláme sirup za studena. Z jedné dávky uvaříme i sedmikráskový hustý sirup.

Návod na přípravu:

Tři dospělácké hrsti sedmikráskových květů (bez stonků) přelijeme 1lt studené vody, přidáme 2 očistěné citrony nakrájené na kolečka a pomalu přivedeme k varu. (Pro lepší chuť můžete přidat hrst jitrocele nebo meduňky). Povaříme 1 minutu, odstavíme a necháme odležet do druhého dne.

Druhý den vše opět přivedeme k varu, přecedíme, přidáme 1kg třtinového cukru a vaříme do medové konzistence (cca 5O minut). Teplé ihned nalijeme do malých skleniček, uzavřeme a otočíme dnem nahoru. „Kytičkovým medem“ sladíme v zimě čaj.

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest