Růžový džem z okvětních plátků šípkových růží

Voňavý, jemný, pro potěchu duše i chuťových buněk. Příprava je časově náročnější, ale kdo ochutná, budě pět chválu na vaše bylinkářské umění.

Postup výroby:

4 vrchovaté hrsti okvětních plátku pokrájet na jemné plátečky, zalít šťávou z 1 citronu a 0,5lt vody a nechat 2 hodiny odstát. Pak lístky scedit, přidat 1kg želírovacího cukru a 15-20 min vařit do zhoustnutí. Nakonec vmícháme scezené plátky růží, přidat z ½ citronu šťávu a krátce povařit.

Teplé naléváme do sklenek a samozřejmě….všude se chlubíme!!!

 

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....


Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019

Bližší info zde ....


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist