Růžový džem z okvětních plátků šípkových růží

Voňavý, jemný, pro potěchu duše i chuťových buněk. Příprava je časově náročnější, ale kdo ochutná, budě pět chválu na vaše bylinkářské umění.

Postup výroby:

4 vrchovaté hrsti okvětních plátku pokrájet na jemné plátečky, zalít šťávou z 1 citronu a 0,5lt vody a nechat 2 hodiny odstát. Pak lístky scedit, přidat 1kg želírovacího cukru a 15-20 min vařit do zhoustnutí. Nakonec vmícháme scezené plátky růží, přidat z ½ citronu šťávu a krátce povařit.

Teplé naléváme do sklenek a samozřejmě….všude se chlubíme!!!

 

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....

 

Návrat k bylinkaření - Ženské bylinky

2.2.2019

Bližší info zde ....

 

Návrat k bylinkaření - aneb "Jak na to"

23.2.2019

Bližší info zde ....


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

15 - 17.3.2019

Bližší info zde ....


Jarní bylinkaření na Šumavě

12. - 14.4.2019

Bližší info zde ....


Základy bylinkaření

26. - 28.4.2019

Bližší info zde ....


Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019

Bližší info zde ....


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley