Řepíková mast

autor: | Domácí bylinkové masti

Návod k přípravě:

Za slunného dne si natrhejte kytici kvetoucí řepíkové natě. Doma ji nakrájejte nožem na malé kousky, dejte do hrnce a zalijte olivovým olejem (tak, aby bylinky byly pod hladinou). Pomalu zahřívejte na 8o°C (bude stačit 30 minut, odstavit a druhý den zopakovat, nebo zahřívat 6-8 hodin a poté mast rovnou dodělat).

Dodělání masti: Obsah hrnce přecedíme přes plátěný hadřík, přidáme včelí vosk (cca 5-7 %). Já přidávám ještě vrchovatou lžíci kokosového tuku a kakaového tuku a 15 kapek EO z rozmarýnu. Nalijeme do kelímků a mast je hotová.

Použití: Řepík má protizánětlivé účinky – proto je vhodný na ekzémy, na zanícené a mokvavé rány, používá se na hemoroidy, opruzeniny, na křečové žíly, dobře hojí i zatvrdlou kůži na nohách.

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest