Rakytníkový sirup

od | Domácí bylinné sirupy

Plody rakytníku jsou výborným a snadno dostupným zdrojem vitamínu C, A, B, D, F, K P, aminokyselin, tříslovin, silic, kumarinů, minerálních a dalších látek.

Návod na přípravu rakytníkového sirupu:

1,5 lt rakytníkových plodů omyjeme a rozemeleme nebo rozmixujeme.  Přidáme 1lt vody, cca 40 stupňů teplé, přidáme 10g kyseliny citronové a necháme v chladu 24 hodin. Druhý den přecedíme a vymačkáme přes plátěný hadřík. Na 1lt šťávy přidáme 1kg cukru a necháme za mírného zahřívání rozpustit. Pro konzervaci lze přidat Petol dle návodu. (Pro rychlou konzumaci postačí sirup nalít do lahví a uzavřít. V chladu vydrží bez problémů 2 měsíce).

Používáme jako sirup do nápojů, nebo do čaje.

Rakytník je vhodný na:

  • léčení dny a revmatických projevů,
  • posiluje imunitu,
  • má antibakteriální a antivirové působení
  • působí na záněty horních cest dýchacích,
  • na nachlazení,
  • posiluje celý kardiovaskulární systém,
  • zlepšuje kvalitu krve,
  • hojí žaludeční vředy,
  • detoxikuje organismus,
  • používá se při léčbě změn na děložním čípku,
  • hojí rány, odřeniny, jizvy, opruzeniny, bércové vředy, ekzémy….

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest