Rakytníková marmeláda s pomerančem

Rakytník 100x jinak. Zkuste marmeládu s pomerančem. Krom klasického "marmeládového" použití se užívá lžička 2x denně na posílení imunity.

Rakytnik sklízejte zralý, nejlepší je po prvním mraziku, kdy sám opadá z větviček do nádob pod nimi. Odpad – pecičky můžete rozmixovat a zalít lihem na výrobu tinktury.

Postup výroby:

600ml čisté rakytníkové šťávy, 

600ml čerstvé pomerančové šťávy,

0,5kg cukru,

gel fix prášek, povařit 5 minut a teplé plnit do předehřátých  sklenic.

 

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist