Rakytníková marmeláda s pomerančem

Připravíme si 500g rakytníku, přidáme šťávu ze tří pomerančů včetně dužiny, 1 vrchovatou lžičku sušené pomerančové kůry (nebo nastrouhanou kůru z jednoho bio pomeranče) a vše povaříme 30 minut. (Plody rakytníku nabobtnají a prasknou). Vše propasírujeme přes cedník.

Přidáme 1kg oloupaných jablek, které pokrájíme na malé kostičky a necháme do druhého dne.

Druhý den do směsi přidáme hrst nadrobno nasekaných lístků meduňky a vše přivedeme k varu.

Přidáme 1kg želírovacího cukru, povaříme 5 – 7minut. Do hotové směsi vmícháme velkého panáka rumu a teplé naplníme do sklenic, které otočíme dnem vzhůru.

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist