Rakytník v medu

Podzimní sklizeň velkého množství rakytníku může u mnohých z nás vyvolat dotaz – co s ním?

Každý suší, vaří marmelády, sirupy, likéry, šťávy, tinktury….

Já nakládám každý rok sklenku rakytníku do medu.

Užívám pravidelně každé ráno jednu malou lžičku – jednak je to zdravé mlsání, které dodá energii, a navíc posílí imunitu, podpoří činnost jater a slinivky, očistí organismus od toxinů a doplní vitamíny C, B, A, E, K a velké množství minerálů.

Příprava je velice jednoduchá:

Připravte si stejné množství plodů rakytníku a stejné množství kvalitního včelího medu.

Do sklenky vsypte 5cm plodu a zalijte medem. Takto pokračujte, až se sklenice naplní, uzavřete a uskladněte v chladu. 

Užívat dle potřeby, nejlépe ráno jednu lžičku od listopadu do března. (vhodné i pro děti)

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Aktuální akce

Jarní bylinkaření na Šumavě

12. - 14.4.2019

OBSAZENO


Jarní bylinkaření na Šumavě

26. - 28.4.2019

OBSAZENO


Jarní bylinkaření na Šumavě

17. - 19.5.2019

Bližší info zde ....


Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019

Bližší info zde ....


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist