Rakytník v medu

Podzimní sklizeň velkého množství rakytníku může u mnohých z nás vyvolat dotaz – co s ním?

Každý suší, vaří marmelády, sirupy, likéry, šťávy, tinktury….

Já nakládám každý rok sklenku rakytníku do medu.

Užívám pravidelně každé ráno jednu malou lžičku – jednak je to zdravé mlsání, které dodá energii, a navíc posílí imunitu, podpoří činnost jater a slinivky, očistí organismus od toxinů a doplní vitamíny C, B, A, E, K a velké množství minerálů.

Příprava je velice jednoduchá:

Připravte si stejné množství plodů rakytníku a stejné množství kvalitního včelího medu.

Do sklenky vsypte 5cm plodu a zalijte medem. Takto pokračujte, až se sklenice naplní, uzavřete a uskladněte v chladu. 

Užívat dle potřeby, nejlépe ráno jednu lžičku od listopadu do března. (vhodné i pro děti)

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....



Bylinky, naciťování se do jejich energií a komunikace s duchy rostlin."

10. - 11.11.2018

info na emailu:

kurzy@bylinkyproradost.cz


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

13 - 14.3.2019


Jarní bylinkaření na Šumavě

13 - 14.4.2019


Základy bylinkaření

27 - 28.4.2019

Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley