Rakytník v medu

Podzimní sklizeň velkého množství rakytníku může u mnohých z nás vyvolat dotaz – co s ním?

Každý suší, vaří marmelády, sirupy, likéry, šťávy, tinktury….

Já nakládám každý rok sklenku rakytníku do medu.

Užívám pravidelně každé ráno jednu malou lžičku – jednak je to zdravé mlsání, které dodá energii, a navíc posílí imunitu, podpoří činnost jater a slinivky, očistí organismus od toxinů a doplní vitamíny C, B, A, E, K a velké množství minerálů.

Příprava je velice jednoduchá:

Připravte si stejné množství plodů rakytníku a stejné množství kvalitního včelího medu.

Do sklenky vsypte 5cm plodu a zalijte medem. Takto pokračujte, až se sklenice naplní, uzavřete a uskladněte v chladu.

Užívat dle potřeby, nejlépe ráno jednu lžičku od listopadu do března. (vhodné i pro děti)

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist