Puškvorcový likér

od | Domácí bylinné likéry a vína

Na bolesti žaludku a celé zažívání, můžete krom puškvorcového nálevu užívat i příjemnější formu – likér. Jeho výroba je snadná a pokud nebudete mít vlastní bylinky, kořen puškvorce i angeliky je k dostání v každém bylinkářství za rozumné ceny.

Příprava likéru:

  • 50g sušeného kořene puškvorce (můžete ho podrtit nebo namlít)
  • 20g kořene angeliky (podrcené nebo namleté)
  • 10g mleté pomerančové kůry,

Zalijte 0,5 lt 60-80% konzumního lihu a nechejte 7 dní macerovat. Poté sceďte a přidejte 400 ml studené převařené vody, ve které rozpusťte 100g cukru (chuťově je výraznější třtinový).

Při bolestech žaludku užíváme jednoho malého „panáka“ před jídlem.

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest