Podbělový sirup

Podbělový sirup

Recept na jeden z tradičních bylinkových sirupů. Pro širší účinek nakládám společně podbělový květ s jitrocelem.

Postup výroby sirupu:

Podbělové květy střídavě prosypáváme cukrem (do sklenice nasypeme cca 2cm květů, nasypeme 1cm cukru, upěchujeme a tímto způsobem naplníme celou sklenici). Končíme vrstvou cukru. Sklenici uzavřeme a necháme na slunci cca 2 měsíce. Pak scedíme, naplníme do skleniček, nahoru dáme lžičku alkoholu a uložíme do chladu.

Další varianta je, že sklenici zakopeme na 3 měsíce do země.

Užíváme při kašli 3 – 5x denně lžíci.

 

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist