Pěťourová na podporu metabolismu

od | Domácí bylinkové tinktury

Pěťour určitě budete znát, je to plevel – úporný, rychle se množící a nezničitelný. Roste okolo nás, a my s ním neustále bojujeme. Zkusme se na tuto rostlinku podívat z jiného úhlu. Má v sobě zajímavé poselství. Je to milý a nenápadný pomocník se širokou škálou působnosti. A to, že roste v tak hojném množství jen vypovídá o tom, jak naše těla vysílají směrem k přírodě prosbu o pomoc. Prosby byly vyslyšeny, ovšem vysílající neumí rozkódovat formu pomoci (a tak je to s většinou bylinek, vysílají např. pampelišky, kopřivy, bršlice, ptačince, aj.).

Pěťour můžete trhat i s kořeny, ty pečlivě omyjte a celé rostlinky si nasušte na bylinkový čaj, nebo si připravte tinkturu.

Návod na přípravu tinktury:

Čerstvou rostlinu opatrně vytrhněte i s kořeny (ty omyjte),celou rostlinku opatrně pokrájejte keramickým nožem. Bylinku volně vsypte do sklenice s uzávěrem (do 2/3) a zalijte 6O% alkoholem. Nechejte 3 týdny luhovat, poté slijte a uskladněte v tmavé lahvičce na chladném místě.

Užívá se 3x denně 15-20 kapek

Pěťour lze použít na:

  • chřipky a virózy
  • zlepšuje metabolismus
  • čistí krev
  • posiluje imunitu
  • umí snižovat horečku
  • snižuje vysoký krevní tlak
  • pomáhá léčit ekzémy a různé vyrážky
  • podporuje laktaci

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest