Perlivý bylinkový nápoj

od | Domácí bylinkové nápoje

Do 3lt převařené vody, ochlazené cca na 35°C, přidejte 7g droždí a trochu cukru (aby nápoj mohl kvasit, přidejte 3 lžíce medu nebo třtinového či jiného cukru, půlku pomeranče na kolečka a 5 omytých rozkrojených fíků), až voda úplně vychladne, přidejte bylinky (5 celých květů černého bezu, nebo 5 květů tužebníku, hrst polorozkvetlých růží svraskalých, pampeliškových květů, lipových květů, jabloňových květů, mateřídoušky – každý týden si můžete vyzkoušet jinou chuť podle toho, co aktuálně roste).

Láhev zakryjte plátěným hadříkem a nechte 3-5 dnů kvasit na teplém místě (je třeba aby byl proces kvašení dokončen – jinak se dostaví nadýmavý, nežádoucí vedlejší efekt). Po ukončená kvasného procesu nápoj přefiltrujte před plátěný hadřík, nalijte do lahví (cca 5cm pod okraj) a uskladněte v chladu. Nápoj je určen k velmi rychlé spotřebě.

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest