Pampeliškový med

Pampeliška je jedna z prvních bylinek, která rozzáří celou louku tisíci zlatavými sluníčky. Léčivá je úplně celičká, od květů a listů až po kořen. Polední, plně rozvinuté  květy se zpracovávají do sirupů, vín a cukrových medů.

Se sběrem a přípravou vám rády pomohou děti, zejména ty nejmenší.

Recept na cukrový pampeliškový med:

  • 300 velkých pampeliškových květů,
  • 2ks omytých a na kolečka nakrájených citronů vařit v 1 lt vody cca 1 hodinu. Pak vše scedit, přidat 1kg třtinového cukru a vařit do zhoustnutí /cca 40-60minut/.
  • Teplé nalít do sklenic a uzavřít.

Pampeliškový med se užívá při nachlazení buď po lžičkách, nebo se jím osladí čaj.

Bylinkové medy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist