PAMPELIŠKOVÁ TINKTURA.
Vyhlédněte si brzy z jara (nebo v pozdním podzimu) cca 4 velké pampelišky, které budou víceleté a budou mít silný kořen (jarní rostlinka by neměla jít do květu).
Opatrně je rýčem vyryjte (jarní listy usušte na čaj), kořeny omyjte kartáčkem a keramickým nožem pokrájejte na drobné kousky. Naplňte volně sklenici (cca do 2/3), zalijte 6o% konzumním lihem a nechte 3 týdny při pokojové teplotě luhovat. Obsahem láhve alespoň 1x denně promíchejte.
Po 3 týdnech slijte, nařeďte čištěnou vodou z lékárny na cca 25-30% koncentraci, nalijte do tmavých lahviček a uskladněte v chladu.
Tinktura se užívá 3x denně 15 -25 kapek dle potíží. (Tinktura čistí celý organismus, zejména játra a slinivku).
Bylinkové tinktury nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.