Ovocný pečený čaj

Tato dobrůtka se může začít připravovat, když máme kolem sebe spoustu zdravého, zralého a chemicky neošetřeného ovoce.
Jen ta pro inspiraci uvedu:

  • Lesní maliny, ostružiny
  • Borůvky, brusinky
  • Aronii
  • Broskve, meruňky
  • Jablka, hrušky
  • Rakytník
  • Ananas
  • Švestky
  • Josta, angrešt

Návod na přípravu:
2kg ovocné směsi /ovoce umyjte a pokrájejte na menší kousíčky, přidejte 1300g cukru, 2 omyté a na kousky pokrájené citrony /nebo pomeranče/, přidejte podle chuti koření /anýz, skořici, hřebíček/ a 2dcl rumu.
Vše smíchejte, dejte do pekáče v tenké vrstvě a při  220°C pečte 45 minut /občas promíchejte/.
Připravte si skleničky a horkou směs ihned naplňte, uzavřete a otočte víčkem dolů.

Bylinkové čaje nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist