Ostružinový likér

Některý rok je příroda tak štědrá, že už nevíte co s plody……pokud máte nadbytek ostružin, malin, moruší, černého rybízu,….můžete tento recept zkusit v několika obměnách.

Ostružina je vynikající zdroj  vitamínu C, B, karotenů, antioxidantů, fosforu, draslíku, železa, vápníku, horčíku.

Ostružiny zpevňují cévy, působí na křečové žíly, chrání buňky před oxidací, regulují krevní tlak, zpomalují stárnutí a chřadnutí organismu.

Postup výroby:

1,5 kg zralých ostružin povařit s 0,5lt vody. Nechat 12 hodin nakvasit. Poté scedit, vylisovat, přidat 1lt vodky a rozpuštěný cukr ve vodě /0,5kg cukru, 0,2lt vody/, slít do lahví a … dobrou chuť.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.
 

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....



Bylinky, naciťování se do jejich energií a komunikace s duchy rostlin."

10. - 11.11.2018

info na emailu:

kurzy@bylinkyproradost.cz


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

13 - 14.3.2019


Jarní bylinkaření na Šumavě

13 - 14.4.2019


Základy bylinkaření

27 - 28.4.2019

Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley