Ostružinový likér

autor: | Domácí bylinné likéry a vína

Některý rok je příroda tak štědrá, že už nevíte co s plody. A pokud máte nadbytek ostružin, malin, moruší, černého rybízu, můžete tento recept zkusit v několika obměnách.

Ostružina je vynikající zdroj vitamínu C, B, karotenů, antioxidantů, fosforu, draslíku, železa, vápníku, hořčíku.

Ostružiny (a všechny plody které mají tmavé slupky) zpevňují cévy, působí na křečové žíly, chrání buňky před oxidací, regulují krevní tlak, zpomalují stárnutí a chřadnutí organismu.

Postup výroby:

1,5 kg zralých ostružin povařte s 0,5 lt vody. Nechejte 12 hodin nakvasit. Poté sceďte, vylisujte, přilijte 1lt vodky a rozpuštěný cukr ve vodě /0,5 kg cukru, 0,2 lt vody/, slijte do lahví a nechejte cca 1 měsíc uležet a … dobrou chuť.

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest