Ostružinový likér

Některý rok je příroda tak štědrá, že už nevíte co s plody……pokud máte nadbytek ostružin, malin, moruší, černého rybízu,….můžete tento recept zkusit v několika obměnách.

Ostružina je vynikající zdroj  vitamínu C, B, karotenů, antioxidantů, fosforu, draslíku, železa, vápníku, horčíku.

Ostružiny zpevňují cévy, působí na křečové žíly, chrání buňky před oxidací, regulují krevní tlak, zpomalují stárnutí a chřadnutí organismu.

Postup výroby:

1,5 kg zralých ostružin povařit s 0,5lt vody. Nechat 12 hodin nakvasit. Poté scedit, vylisovat, přidat 1lt vodky a rozpuštěný cukr ve vodě /0,5kg cukru, 0,2lt vody/, slít do lahví a … dobrou chuť.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.
 

 

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist