Kontakt

Lenka Martanová
mobil: +420 728 339 689 
email:bylinky@bylinkyproradost.cz

Pokud telefon nezvedám, pište prosím sms.


Osobní konzultace na adrese:
K Tužince 2357, Benešov

Ostatní bylinkové recepty

Vitamíny řady B

Bývají označovány názvem B-komplex. Pokud si pamatujete nedobrou chuť tabletky s tímto názvem, kterou vám rodiče nutily v dobré víře – posílit vaše zdraví, odpusťte jim. Vyrůstali v době, kdy chemie plnohodnotně nahrazovala přírodní látky. Dnes již víme, že umělá molekula a přírodní molekula, chemicky totéž, funguje v lidském těle rozdílným způsobem.

Číst dále

Recept na domácí zubní pastu s Neemem

Víte, že paradontózu a celou řadu potíží v dutině ústní mají na svědomí bakterie? Vyrobte si doma pastu na zuby, která vám během měsíčního užívání vybělí zuby, zahojí dásně a zpomalí kazivost zubů.

Základní surovinou je kokosový olej, který působí antibakteriálně, neem o kterém je známo, že je vynikající přírodní antibiotikum,

Číst dále

ZELENÉ OŘECHY NA SLADKO-KYSELO

Trochu netradiční recept, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.

30ks zelených ořechů /červnových, které ještě nemají skořápku/, propíchejte jehlicí a dejte do lahve s uzávěrem.

Zalijte nálevem 20% slaného roztoku. Ořechy zatěžkejte, aby byly pod hladinou nálevu (nejlépe čistým kamenem) a nechejte 6 dnů. Po 6 dnech nálev sceďte, ořechy přelijte novým nálevem a opět nechejte 6 dnů. Poté slijte a nechte ořechy 3 dny schnout na světle /ideální je rozložit ořechy na síto, aby mohl nálev okapat, nelekněte se, úplně zčernají/.

Po třech dnech svařte 150g cukru a 0,5 lt octa se dvěma lžícemi mletého koření /pepř, hořčičné semínko, nové koření, bobkový list, kousek zázvoru, fenykl. Černé ořechy naskládejte do sklenic, zalijte nálevem a hodinu pomalu sterilujte. Láhve s ořechy nechejte 6 měsíců zrát. Když to spočítáte, načínají se na silvestra, jako delikateska k obloženým mísám.

Číst dále

Lipové bonbóny s medem proti kašli

Připravíme si co možná nejkoncentrovanější lipový čaj.

120g medu povaříme se 100g třtinového cukru, šťávou z půlky citronu a 2 lžícemi lipového čaje tak dlouho, až začne tuhnout /kápneme lžíci hmoty na talířek/.

Pak vše vylít na namaštěný plech a krájet nožem na malé kostičky.

Uložit do lahve a uzavřít.

Číst dále

Aktuální akce

Naše kniha

kniha

Putování do říše rostlin I.

Letní bylinkaření na Starém mlýně

3. - 5. 7. 2020

Bližší info zde ....


Skupinové konstelace

25. 7. 2020 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Bylinková škola - zahájení

12 - 13. 9. 2020

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačně; diskuzní skupině na FB

TOPlist