Zelené, nezralé ořechy se odedávna používali na trávící potíže. Pokud vás trápí zažívání, zkuste ořechové víno.
Postup výroby:
20ks zelených ořechů (aby šly nakrájet nožem) a 10 ořechových listů nakrájet na menší kousky, přilít 400g medu,
10 podrcených hřebíčků,
3 celé skořice, pomerančovou kůru, vanilku,
zalit 5lt červeného vína /kvalitního/.
Láhev naplnit až po okraj, aby v ní nebyl vzduch a uzavřít.
Uložit do chladu a nechat 6 měsíců. /Lahev nezapomínejte občas otočit a obsah promíchat/.
Po 6 měsících přecedit a pečlivě uzavřít. Víno je vynikající, když ho necháte v klidu další rok zrát.
Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.