Ořechové víno

Zelené, nezralé ořechy se odedávna používali na trávící potíže. Pokud vás trápí zažívání, zkuste ořechové víno.

Postup výroby:

20ks zelených ořechů (aby šly nakrájet nožem) a 10 ořechových listů nakrájet na menší kousky, přilít 400g medu,

10 podrcených hřebíčků,

3 celé skořice, pomerančovou kůru, vanilku,

zalit 5lt červeného vína /kvalitního/.

Láhev naplnit až po okraj, aby v ní nebyl vzduch a uzavřít.

Uložit do chladu a nechat 6 měsíců. /Lahev nezapomínejte občas otočit a obsah promíchat/.

Po 6 měsících přecedit a pečlivě uzavřít. Víno je vynikající, když ho necháte v klidu další rok zrát.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....

 

Návrat k bylinkaření - Ženské bylinky

2.2.2019

Bližší info zde ....

 

Návrat k bylinkaření - aneb "Jak na to"

23.2.2019

Bližší info zde ....


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

15 - 17.3.2019

Bližší info zde ....


Jarní bylinkaření na Šumavě

12. - 14.4.2019

Bližší info zde ....


Základy bylinkaření

26. - 28.4.2019

Bližší info zde ....


Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019

Bližší info zde ....


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley