Meduňková, voňavá marmeláda

Experimentujete a nebojíte se netradičních, bylinkových marmelád?
Natrhejte 30– 40 snítek meduňky před nakvetením, nakrájejte na  cca 1cm kousky, přelijte 750 ml převařené vody a nechte v chladu 3 dny.
Třetí den přiveďte k varu,  sceďte a přidejte šťávu i dužinu ze 4 citronů,2 hřebíčky, 200 g želírovacího cukru a vařte 1 minutu.

Poté přidejte ještě 200g krystalového cukru a vařte cca 7 minut.

Teplé nalévejte do sklenic, uzavřete a položte dnem vzhůru.

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....



Bylinky, naciťování se do jejich energií a komunikace s duchy rostlin."

10. - 11.11.2018

info na emailu:

kurzy@bylinkyproradost.cz


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

13 - 14.3.2019


Jarní bylinkaření na Šumavě

13 - 14.4.2019


Základy bylinkaření

27 - 28.4.2019

Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley