Meduňková, voňavá marmeláda

Experimentujete a nebojíte se netradičních, bylinkových marmelád?
Natrhejte 30– 40 snítek meduňky před nakvetením, nakrájejte na  cca 1cm kousky, přelijte 750 ml převařené vody a nechte v chladu 3 dny.
Třetí den přiveďte k varu,  sceďte a přidejte šťávu i dužinu ze 4 citronů,2 hřebíčky, 200 g želírovacího cukru a vařte 1 minutu.

Poté přidejte ještě 200g krystalového cukru a vařte cca 7 minut.

Teplé nalévejte do sklenic, uzavřete a položte dnem vzhůru.

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist