Mateřídoušková tinktura

Není sice tradiční, ale můžete ji klidně zařadit do své domácí lékárničky. Používá se k posílení imunitního systému, zmírní revmatické bolesti a bolesti kloubů obecně, příznivě působí na trávení i na nachlazení a zánětlivé procesy v těle.

Návod na výrobu:

Mateřídoušku trhanou za slunného počasí pokrájet na cca 2cm kousky, naplnit jimi sklenici a zalít alkoholem. /ideální je 60%, ale postačí i 40%/. Sklenici uzavřít, nechat 4-6 týdnů na teplém místě, poté slít a preventivně užívat 3x denně 20 kapek.

Bylinkové tinktury nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist