Mateřídouška není sice tradiční bylinkou na výrobu tinktur, ale můžete ji klidně zařadit do své domácí lékárničky. Její pečující a zklidňující energie mírní všechny procesy v těle, zejména ty zánětlivé a ty, jejichž příčina tkví ve vnitřním pocitu samoty, opuštěnosti a citové prázdnoty.
Návod na výrobu:
Mateřídoušku natrhanou za slunného počasí pokrájejte na cca 2 cm kousky, volně jimi naplňte sklenici do 2/3 a zalijte alkoholem. /ideální je 60%, ale postačí i 40%/. Sklenici uzavřete, ponechte 4-6 týdnů macerovat na teplém místě, poté slijte a preventivně užívejte 3x denně 20 kapek.
Mateřídoušková tinktura se používá:
- k posílení imunitního systému
- zmírňuje revmatické bolesti a bolesti kloubů obecně
- příznivě působí na trávení
- na nachlazení
- na zánětlivé procesy v těle