MARMELÁDA Z ČERNÉHO BEZU A ŠVESTEK

Máte pocit, že marmeláda z bezinek je nevýrazná? Zkuste ji ochutit švestkami a kořením.
- 1kg omytých bezinkových plodů vložte do hrnce,
- přidejte 250g vypeckovaných švestek, nakrájených na kostičky,
- 2ks celé skořice a
- 2ks kardamonu
- posypte 500g třtinového cukru.
Vše řádně promíchejte a nechejte do druhého dne.
Druhý den přivedeme k varu a povaříme 30 minut. Občas vařečkou rozmělněte bezinky o stěnu hrnce. Přidejte Petol dle návodu a teplé plňte do lahviček, které postavte dnem vzhůru (lze použít jinou alternativní metodu).
Bezová marmeláda působí na nemoci nervového původu, zejména na záněty trojklaného nervu a ischiatické bolesti. Užívá se čajová lžička marmelády 5x denně.
Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.