Marmeláda z černého bezu a švestek

Máte pocit, že marmeláda z bezinek je nevýrazná?

Zkuste ji ochutit švestkami a kořením.

1kg omytých bezinkových plodů vložte do hrnce, přidejte 250g vypeckovaných švestek, nakrájených na kostičky, 2ks celé skořice a 2ks kardamonu a posypte 500g třtinového cukru. Vše řádně promíchejte a nechejte do druhého dne.

Druhý den přivedeme k varu a povaříme 30 minut. Občas vařečkou rozmělněte bezinky o stěnu hrnce. Přidejte Petol dle návodu a teplé plňte do lahviček, které postavte dnem vzhůru.

Bezová marmeláda působí na nemoci nervového původu, zejména na záněty trojklaného nervu a ischiatické bolesti.

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist