Marmeláda z arónie

Chuťově nenapodobitelná, výrazná, a prostě – jiná !! Tak bych chrarakterizovala marmeládu z arónie, kterou miluji s palačinkami, v bílém jogurtu nebo jen tak "na lžičku"

Pokud příroda a její obyvatelé dovolí, otrhejte plody až po prvním mrazíku, aby nebyly trpké.

Postup výroby:

2lt otrhaných, omytých plodů vložit do hrnce, přilít 0,5 lt červeného polosuchého vína a vařit 30 minut.
Poté rozmixovat, přidat 5 hřebíčku, 2 celé skořice, badyán, 1kg želírovacího cukru a vařit 5 min. 
Nakonec přidat pro chuť trochu rumu a horké nalévat do skleniček.

 Plod aronie příznivě ovlivňuje činnost štítné žlázy, čistí krev a vše co je s krví spojeno.

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist