Liška obecná – Cantharellus cibarius

Liška je jedlá, chutná houba s výraznými antimikrobiálními, antioxidačními a protizánětlivými účinky. Působí na některé druhy gramnegativních a grampozitivních bakterií, např. Staphylococcus aureus, Listeia monocytogenes, Escherichia coli, Enterobacter aerogenes, Bacillus cereus.

Liška obsahuje vitamín D2, poměrně vysoké množství železa a zinku, fenoly, organické kyseliny, tokoferol.

Lišky obsahují poměrně vysoké množství serotoninu (ten potřebujeme ho hlavně k nervovým přenosům a k tomu, abychom měli kvalitní spánek a netrpěli depresemi).

Houby, ani preparáty z nich, nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist