Likér ze smrkového jehličí

Když zjara natrháte větší množství výhonků a nebudete vědět co s nimi, zkuste si naložit jednu várku na likérek. Bude nabitý vitamínem C, což oceníte zejména v chřipkovém období. Překvapí vás specifickou, vyváženou, sladko-nakyslou chutí a vůní čerstvého jarního lesa.

Používejte výhonky pouze se smrku ztepilého.

Výroba je jednoduchá a rychlá.

2 vrchovaté hrsti smrkových výhonků,

8 kuliček jalovce,

půl lžičky puškvorce,

vše zalít 500 ml alkoholem /konzumní líh 80%/ a nechat 2 měsíce louhovat.

Poté scedit, přidat 0,5kg cukru rozpuštěného v 0,75ml vody a 5 lžic medu.

Slít do lahví a užívat po malých panácích.

 

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist