Kopřivový sirup jarní 

Sirup, který překvapí svou lahodnou chutí i snadnou přípravou.

Postup výroby:

3 vrchovaté hrsti posekaných jarních kopřiv, 2 omyté na kolečka nakrájené citron a 500ml vody povařit 10 minut.

Vše nechat do druhého dne.

Druhý den mírně zahřát, přecedit a přefiltrovat přes jemné plátýnko, přidat 0,5kg třtinového cukru a 5 minut povařit.

Teplé nalít do lahví a uzavřít. 

Nápoj: do 1lt vody přidat 5 lžic sirupu a z půlky citronu šťávu.

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....


Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019

Bližší info zde ....


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist