Kdouloň obecná

Kdouloň má velké, krásné a aromatické plody tvarem připomínajícím hrušky sytě žluté barvy.

Patří mezi odrůdy, které se pěstovaly již ve starověku. Plody se sklízí koncem října, kdy dosahují plné zralosti (nejlépe po prvním mrazíku).

Čerstvé jsou v našich podmínkách hůře poživatelné, proto je třeba plody tepelně zpracovat, aby změkly a rozvinuly své aroma.

Kdoule mají vysoký obsah draslíku a vitamínu C, pektinu, skupinu vitamínů B, sacharidy, organické kyseliny, zinek, železo, draslík, vápník, můžeme z nich připravit marmelády, šťávy, vína či křížaly.

Kdouloň prý napomáhá při chorobách z nachlazení, zánětech průdušek, chřipkách, posiluje imunitu, ve starověku se používala na zápaly plic a tuberkulózu, mírní kašel, působí jako antioxidant, snižuje záněty v těle, mírní průjmy, detoxikuje, chrání srdce, snižuje hladinu cholesterolu.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....

 

Návrat k bylinkaření - Ženské bylinky

2.2.2019

Bližší info zde ....

 

Návrat k bylinkaření - aneb "Jak na to"

23.2.2019

Bližší info zde ....


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

15 - 17.3.2019

Bližší info zde ....


Jarní bylinkaření na Šumavě

12. - 14.4.2019

Bližší info zde ....


Základy bylinkaření

26. - 28.4.2019

Bližší info zde ....


Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019

Bližší info zde ....


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley