Jmelí plod mast

od | Domácí bylinkové masti

Až se budete toulat zasněženou krajinou, dívejte se do korun stromů, kde roste jmelí a nasbírejte si hrstičku jeho krásných, bílých plodů. V dnešním příspěvku se dozvíte, jak si připravit mast, kterou, alespoň do této doby nikdo nenabízí.

Může vám přijít vhod, pokud trávíte většinu svého času na mrazivém větru (život na horách, práce venku, sport).

Omrzliny jsou ještě několik let citlivé na teplotní změny, kdo zažil ví o čem píši.

Bílé kuličky jmelí, před kterými nás v dětství každý varoval a upozorňoval na jejich „jedovatost“ mohou nám prokázati velmi dobrou službu při regeneraci omrzlin v obličejové části, zejména nosu, tváří a uší ale i prstů u nohou.

Jak uvařit mast?

Mast se připravuje „postaru“, nejlépe z vyškvařeného vnitřního sádla (když se zeptáte v řeznictví, obstarají vám ho, jen si ho budete muset doma nakrájet a vyškvařit). Vnitřní sádlo má nižší teplotu tání nežli to podkožní, proto se lépe vstřebává do naší kůže.

100g rozpusťte ve vodní lázni, poté teplotu udržujte na 80 stupních a přidejte hrst pomačkaných kuliček ze jmelí (jsou lepkavé). Zahřívejte po dobu 5 hodin, poté přeceďte přes plátěný hadřík, nalijte do kelímků a nechejte ztuhnout.

Použítí: Postižená místa mažeme 2x denně

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest