Jeřabinový sirup připravený za studena

Zralé jeřabiny zdobí podzimní meze, okraje polí, lemují silnice i polní cesty a oživují pomalu usínající zahrady.

Jeřabina je vynikajícím zdrojem vitamínu C a vitamínu A. (Pro začátečníky, kteří váhají s identifikací – jeřabina jedlá má půlku lístečku od stopky hladkou a druhou polovinu směřující ke špičce zubatou). Nejvhodnější čas ke sběru je po prvních mrazících, které částečně odstraní charakteristickou "trpkost". 

Postup přípravy:

2kg omytých otrhaných jeřabin odšťavněte /ideální je šnekový odšťavňovač, můžete i rozmixovat a propasírovat/.

Získanou šťávu odměřtě a přidejte třtinový cukr v poměru 1:1.  Zastudena řádně rozpusťte a nakonec přidejte šťávu ze 3 pomerančů.

Naplňte do lahví a uskladněte v chladu.

Sirup vydrží min. 3 měsíce.

 

 

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist