Kontakt

Lenka Martanová
mobil: +420 728 339 689 
email:bylinky@bylinkyproradost.cz

Pokud telefon nezvedám, pište prosím sms.


Osobní konzultace na adrese:
K Tužince 2357, Benešov

JEŘABINOVÝ SIRUP PŘIPRAVENÝ ZA STUDENA

Zralé jeřabiny zdobí podzimní meze, okraje polí, lemují silnice i polní cesty a oživují pomalu usínající zahrady.

Jeřabina je vynikajícím zdrojem vitamínu C a vitamínu A. (Pro začátečníky, kteří váhají s identifikací – jeřabina jedlá má půlku lístečku od stopky hladkou a druhou polovinu směřující ke špičce zubatou, chutí velmi připomíná temnoplodec – aronii). Nejvhodnější čas ke sběru je po prvních mrazících, které částečně odstraní charakteristickou „trpkost“.

Postup přípravy:

2kg omytých otrhaných jeřabin odšťavněte /ideální je šnekový odšťavňovač, můžete i rozmixovat a propasírovat/. Získanou šťávu odměřte a přidejte třtinový cukr v poměru 1:1.  Zastudena řádně rozpusťte a nakonec přidejte šťávu ze 3 pomerančů. Naplňte do lahví a uskladněte v chladu. (nešetřete cukrem, aby vám šťáva nezačala kvasit)

Sirup vydrží min. 3 měsíce.

 

 

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Naše kniha

kniha

Putování do říše rostlin I.

Novoroční triturace posvátného JMELÍ

10.1.2021 13.00 - 18.00 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Koření v léčitelské praxi

23.1.2021 13.00 - 18.00 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Poznávání rostlin vlastní zkušeností Triturace KŘIŠŤÁLU

24.1.2021 13.00 - 18.00 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Bylinková škola II. DIAGNOSTIKA

6-7.2.2021 Benešov u Prahy

Bližší info zde ....


Bylinková škola I.

Zahájení 27-28.2.2021

Bližší info zde ....


TOPlist