Jeřabinka

Podzimní dary přírody – plody. Jeřabiny trhejte po prvním mrazíku, aby zmizela jejich natrpklá příchuť.

Postup výroby likéru: 

2 kg omytých jeřabin /jedlý sladkoplodý jeřáb/, 2 dl červeného vína, 1 ks skořice povařit pod pokličkou 30 minut.

Po zchladnutí propasírovat a přidat roztok z 1 kg cukru a 250 ml vody.

Nakonec přidat  0,5 lt 80% alkoholu a slít do lahví.

Užívat dle chuti a libosti v přiměřeném množstí.

 

Bylinkové likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist