Jarní kopřiva a kopřivový čaj

Jarní kopřivy jsou první „zelenou potravinou“ pro náš organismus.

Obsahují vitamín A, C, velké množství chlorofylu, draslík, železo vápník, třísloviny, tuky, sacharidy, bílkoviny, flavonoidy,….

  • kopřiva je vhodná při anémii a chudokrevnosti
  • povzbuzuje látkovou výměnu
  • vylučuje z organismus kyselinu močovou a chlor.

 

Jak využít kopřivu nejlépe?

  • Šťávu z čerstvé kopřivy
  • Čerstvě nasekanou v salátech
  • Jako kopřivový čaj

Příprava kopřivového čaje:

5-6ks čerstvých kopřiv přelijeme 0,5 lt studené vody a necháme 6 hodin. Poté pozvolna přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Užíváme 2x denně.

Pozor při ledvinových onemocněních!!!

Bylinky nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Bylinky pro ženy

Uskutečníme:

14.7.2018 

Bližší info zde ...


Letní bylinkaření na Šumavě

Uskutečníme:

20.7.2018 a 22.7.2018

Bližší info zde ...


Psychika a nemoci

Uskutečníme:

11.8.2018 

Bližší info zde ...



Máme kalendář 2018 :-)


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley