Jarní kopřiva a kopřivový čaj

Jarní kopřivy jsou první „zelenou potravinou“ pro náš organismus.

Obsahují vitamín A, C, velké množství chlorofylu, draslík, železo vápník, třísloviny, tuky, sacharidy, bílkoviny, flavonoidy,….

  • kopřiva je vhodná při anémii a chudokrevnosti
  • povzbuzuje látkovou výměnu
  • vylučuje z organismus kyselinu močovou a chlor.

 

Jak využít kopřivu nejlépe?

  • Šťávu z čerstvé kopřivy
  • Čerstvě nasekanou v salátech
  • Jako kopřivový čaj

Příprava kopřivového čaje:

5-6ks čerstvých kopřiv přelijeme 0,5 lt studené vody a necháme 6 hodin. Poté pozvolna přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Užíváme 2x denně.

Pozor při ledvinových onemocněních!!!

Bylinky nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....



Bylinky, naciťování se do jejich energií a komunikace s duchy rostlin."

10. - 11.11.2018

info na emailu:

kurzy@bylinkyproradost.cz


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

13 - 14.3.2019


Jarní bylinkaření na Šumavě

13 - 14.4.2019


Základy bylinkaření

27 - 28.4.2019

Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley