Jalovcový likér

Věděli jste, že jalovcové plody nejsou jen na dochucení svíčkové? Jsou skvělým antivirovým a antibakteriálním pomocníkem, který umí zatočit s nejméně 30 kmeny. Využijme toho v preventivní léčbě likérem. 

Postup výroby:

100g čerstvých jalovcových plodu rozdrtit a přelít 0,5lt konzumního lihu 80%. Nechat 10 dní louhovat, poté scedit a přidat 300ml převařené studené vody ve které rozpustíme 300g cukru (nejlépe třtinového).

V dobách chřipkových epidemií preventivně 3x denně „panáka“.

 

Bylinkové likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist