Jak správně vařit šípkový čaj

Kolem vaření šípkového čaje koluje spousta dohadů.

Vařit – nevařit ???

Ani jeden způsob není ideální, a abychom dostali ze šípků co nejvíce účinných látek, je třeba použít oba způsoby.

Vařením se sice ničí vitamín C, ale studenou cestou zase nedojde k narušení pletiv v plodech a následnému uvolnění účinných látek.

Jak tedy na to?

  • Šípek necháme luhovat ve studené vodě (max. 10 hodin)
  • Scezené šípky povaříme ve skleněné nádobě 2 minuty, necháme 15 minut vyluhovat
  • Oba výluhy slijeme

Bylinkové čaje nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist