Hořký likér

autor: | Domácí bylinné likéry a vína

Rozhozené trávení – co si pod tímto pojmem můžeme představit? Pravděpodobně je do trávícího systému nedodáváno dostatečné množství žluči na trávení. Strava pak zatíží celé trávení, objevuje se pálení žáhy, říhání a pocit plnosti či lehkého nadmutí.

Jednou z přírodních forem pomoci je výroba hořkého likéru, který se užívá formou „malého frťánka“ před jídlem.

Návod k přípravě likéru:

  • Do 5 lt sklenice vlijte 1 lt studené převařené vody a rozpusťte v ní 250g třtinového cukru,
  • Přidejte 1lt kvalitního lihu (alespoň 60%).
  • 5g pelyňku pravého
  • 5g máty peprné
  • 3g vachty
  • 2g badyánu
  • 2g skořice
  • 3g kořene omanu
  • 15g fenyklu
  • 10g anýzu

Sklenici s bylinami nechte při pokojové teplotě 3 týdny, pak sceďte a uskladněte na chladném míst

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest