Hildegarda von Bingen – Jedlý kaštan

 „Kdo trpí srdeční slabostí, ať jí syrová kaštanová jádra, což posílí jeho srdce a dodá mu veselou mysl. Komu se stal jeho mozek vysycháním prázdný a tím je nemocný na hlavu, ať uvaří kaštanová jádra ve vodě bez přísad, vodu slije a to jí často před a po jídle. Jeho mozek se uzdraví a bolest hlavy ustane“.

„Na posílení srdce jíme kaštany syrové“.

„Na bolavý žaludek uvaříme kaštany do měkka a rozmačkáme na kaši. Uděláme řídké těsto z 1 lžíce špaldové mouky, přidáme 3x na špičku nože prášku lékořice a na 2 špičky nože prášku z osladiče. To smícháme s kaštanovou kaší a uvaříme ze směsi polévku“

„Na jaterní bolesti připravíme mleté kaštany připravené smícháním 1 dílu kaštanů a 3 dílů medu a 2x denně užíváme 1 čajovou lžičku po dobu 2 měsíců“.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist