Dřišťálový likér

Dřišťál je parkový keř a krásně rudými plody. Sklízí se po prvním mraziku.

Dřišťál patří mezi léčivky se silnými protizánětlivými účinky. Likér proto lze použít při chronických zánětlivých stavech.

Postup výroby:

500g čerstvě natrhaného plodu dřišťálu (rozmixovat)
zalít 250ml konzumního lihu a nechat týden louhovat. 
Po týdnu přidat 5g puškvorce a opět nechat louhovat, tentokrát 3 týdny.
Poté přidat 4 hřebíčky, kůru z ½ citronu /nebo lžičku sušené citronové kůry/, 
1 celou skořici a opět nechat 3 týdny louhovat.
Až tato dlouhá doba uběhne, scedit, přidat 400g medu a 1lt studené převařené vody.
Užívá se preventivně, každý den jeden „malý panák“.

 

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2019

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi. Zahájení

9 - 10.3.2019

Bližší info zde ....



Bylinky, naciťování se do jejich energií a komunikace s duchy rostlin."

10. - 11.11.2018

info na emailu:

kurzy@bylinkyproradost.cz


Příprava na bylinkářskou sezónu 2019

13 - 14.3.2019


Jarní bylinkaření na Šumavě

13 - 14.4.2019


Základy bylinkaření

27 - 28.4.2019

Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley