Dřišťálový likér

Dřišťál je parkový keř a krásně rudými plody. Sklízí se po prvním mraziku.

Dřišťál patří mezi léčivky se silnými protizánětlivými účinky. Likér proto lze použít při chronických zánětlivých stavech.

Postup výroby:

500g čerstvě natrhaného plodu dřišťálu (rozmixovat)
zalít 250ml konzumního lihu a nechat týden louhovat.
Po týdnu přidat 5g puškvorce a opět nechat louhovat, tentokrát 3 týdny.
Poté přidat 4 hřebíčky, kůru z ½ citronu /nebo lžičku sušené citronové kůry/,
1 celou skořici a opět nechat 3 týdny louhovat.
Až tato dlouhá doba uběhne, scedit, přidat 400g medu a 1lt studené převařené vody.
Užívá se preventivně, každý den jeden „malý panák“.

 

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist