Dřínový likér

od | Domácí bylinné likéry a vína

Trpký, svíravý… a přesto výtečný. Navíc v zimním období podpoří cévní systém a posílí ledviny.

Vyzkoušejte, ochutnejte … a pak vysázejte alej dřínků.

Postup výroby:
1 kilogram dřínek i s peckami
500 gramů třtinového cukru,
1 litr konzumního lihu 60%,
500 mililitrů vody.

Dřínky opláchněte pod tekoucí vodou (je dobré dřínky nechat projít mrazem a před naložením je pomačkat) a poté je vložte do větší sklenice s víčkem nebo do lahve, zalijte konzumním lihem a nechte 14 dnů luhovat. Poté slijte.
Mezitím si připravte 500 ml vody + 500 g cukru, tuto směs svařte. Cukrový rozvar po vychladnutí přilijte k dřínkovému výluhu, promíchejte a nalijte do lahví. Nechejte alespoň měsíc odpočívat a teprve potom ochutnejte.

PS: Nechcete-li použít cukr, skvělé je to i s medem.

Čtěte dál…

Pin It on Pinterest