Starý keř, zažívající renesanci. U zámků z dřínů bývaly živé ploty, dnes se opět objevuje na našich zahradách jako cenná surovina plná vitamínů a hlavně – výborná léčivka. Plody dřínů dozrávají koncem léta a právě ta jeho trpká, svíravá chuť, je to pravé pro naše ledviny, krev a trávení.
Postup výroby:
Zralé dřínky omyjeme, podlijeme malým množstvím vody a za stálého míchání rozvaříme.
Poté hmotu prolisujeme, dřeň odvážíme (1kg) přidáme třtinového cukru (800g) a vaříme do zhoustnutí.
Horkou marmeládu nalijeme do suchých nahřátých skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
S čím vám dřín může pomoci?
– k potlačení bakterií a mykóz (sušené plody)
– pomáhá při léčbě nízkého krevního tlaku
– pomáhá při jaterních problémech a nadměrném pocení.
– pomáhá při léčbě problémů s těžkým menstruačním krvácením (posiluje ledviny)