Domácí saké

Do 5lt láhve nalijeme 1,5lt převařené vlažné vody, ve které rozpustíme 700g cukru

pak přidáme 250g rýže

25g droždí

25g rozinek

2 kuličky nového koření 

2 hřebíčky 

menší, na drobno pokrájený vanilkový lusk 

na jemno pokrájený zázvor (asi 5cm) 

1 řádně omytý na drobno nakrájený bio pomeranč i s kůrou (bez pecek) 

½ řádně omytého, na drobno pokrájeného bio citronu (bez pecek)

Láhev uzavřeme silnějším papírem do kterého uděláme několik dírek a necháme 6 týdnů na teplém místě. 

Po této době scedíme přes kávový filtr a můžeme ochutnat.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist