Vyrobit si domácí saké není tak těžké, jak to vypadá. Každopádně, když budete mít pocit, že výroba tohoto kvašeného zázraku neuspokojuje vaše chuťové buňky, vždy do něho můžete naložit bylinky.
Příprava: Do 5 lt láhve nalijeme 1,5 lt převařené vlažné vody, ve které rozpustíme 700g třtinového cukru.
- Přidáme 250 g rýže
- 25 g droždí
- 25 g rozinek
- 2 kuličky nového koření
- 2 hřebíčky
- menší nadrobno pokrájený vanilkový lusk
- najemno pokrájený zázvor (asi 5 cm)
- 1 řádně omytý nadrobno nakrájený bio pomeranč i s kůrou (bez pecek)
- ½ řádně omytého, nadrobno pokrájeného bio citronu (bez pecek)
Láhev uzavřeme silnějším papírem do kterého uděláme několik dírek a necháme 6 týdnů na teplém místě. Po této době scedíme přes kávový filtr a můžeme ochutnat.