Domácí saké

Do 5lt láhve nalijeme 1,5lt převařené vlažné vody, ve které rozpustíme 700g cukru

pak přidáme 250g rýže

25g droždí

25g rozinek

2 kuličky nového koření 

2 hřebíčky 

menší, na drobno pokrájený vanilkový lusk 

na jemno pokrájený zázvor (asi 5cm) 

1 řádně omytý na drobno nakrájený bio pomeranč i s kůrou (bez pecek) 

½ řádně omytého, na drobno pokrájeného bio citronu (bez pecek)

Láhev uzavřeme silnějším papírem do kterého uděláme několik dírek a necháme 6 týdnů na teplém místě. 

Po této době scedíme přes kávový filtr a můžeme ochutnat.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Napsat komentář

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....



Jarní bylinkaření na Šumavě

26. - 28.4.2019

Bližší info zde ....


Jarní bylinkaření na Šumavě

17. - 19.5.2019

Bližší info zde ....


Poznávání "po šamansku"

aneb bylinkaření trochu jinak

1. -5. 5.2019

Bližší info zde ....


Rozvíjení intuice a komunikace s rostlinou

25 - 26.5.2019

Bližší info zde ....


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist