Samozřejmě, že bylinky sbíráme především proto, že jsou jedlé, nebo spíš pitné, ale celá řada se jich dá přímo konzumovat. Jsou obrovským zdrojem vitamínů, minerálů a enzymů, a hlavně – máme je kolem sebe. Pro toho, kdo se ještě nepustil do přímé konzumace, jen pár tipů: zkuste si ze zahrádky utrhnout nerozkvetlou denivku a vychutnat si její lahodnou nasládlou chuť, přidejte si do salátu štiplavě pálivé květy lichořeřišnice, polévku dozdobte několika kvítky sedmikrásek…….

Z mých cest a poznámek jsme sestavily bylinář, který je vám níže k dispozici.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Podzimní Šamanské poznávání rostlin na "Starém mlýně"

spojené s křtem naší první knihy (Šumava)

1.11. – 3.11. 2019


Jak zpracovávat bylinky

aneb ZDRAVÁ RODINA 

16.11. 2019

jednodenní setkání (Benešov)



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist