Samozřejmě, že bylinky sbíráme především proto, že jsou jedlé, nebo spíš pitné, ale celá řada se jich dá přímo konzumovat. Jsou obrovským zdrojem vitamínů, minerálů a enzymů, a hlavně – máme je kolem sebe. Pro toho, kdo se ještě nepustil do přímé konzumace, jen pár tipů: zkuste si ze zahrádky utrhnout nerozkvetlou denivku a vychutnat si její lahodnou nasládlou chuť, přidejte si do salátu štiplavě pálivé květy lichořeřišnice, polévku dozdobte několika kvítky sedmikrásek…….

Z mých cest a poznámek jsme sestavily bylinář, který je vám níže k dispozici.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Aktuální akce

Bylinková škola

podzim 2019/léto 2020

Bližší info zde ....


Letní bylinkaření na Šumavě

19.7. – 21. 7.2019

Bližší info zde ....



Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley


TOPlist